Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is een cursus van 12 weken, waarin je de kans krijgt je voor te bereiden op een enerverende gebeurtenis: de geboorte van je kind. Ook de zwangerschap is voor jou, als aanstaande moeder en je partner, als aanstaande vader, al heel wat om mee te maken. Hoe beide ook zullen gaan, zwangerschapsyoga kan je helpen om ze als positief te ervaren.

Met behulp van ontspannings-, concentratie-  en ademoefeningen, lichte massages en een klein stuk theorie vergroot je je eigen beleving en kunnen de zwangerschap en de bevalling een stuk soepeler verlopen.
Hoe uitgeruster je de bevalling in kan gaan hoe beter.
De ademoefeningen die je in de les krijgt, kun je thuis heel gemakkelijk oefenen zodat je lichaam er mee vertrouwd raakt (vaak en kort oefenen is wel aan te raden). Hierdoor krijg je steeds meer vertrouwen in jezelf.

Het volgen van de cursus is echter geen garantie dat je een makkelijke bevalling krijgt. Het gaat erom dat je in contact kunt blijven met jezelf, je partner en je kind, ondanks de kracht van de weeën.

Het is een cursus waarin de zwanger­schap centraal staat en waar ook veel ruimte is voor persoonlijke ervaringen van de aanstaande ouders. De cursus is bedoeld voor zwangeren. De partners, moeders of vriendinnen mogen tweemaal een les meedoen om te leren hoe ze de zwangere kunnen coachen en ondersteunen tijdens de bevalling. Liefdevolle en coachende steun van de partner en/of een vriendin is onmisbaar voor de meeste vrouwen.

Vanaf 4 maanden zwangerschap kun je al aan een groep (van max. 8 vrouwen) beginnen. Na de bevalling is er nog een terugkomles.

Daarna is er de mogelijkheid om nazwangerschapsyoga te volgen.
Wat o.a. aan bod komt:
– het versterken van de buik- en bekken­bodemspieren
– het verdiepen van de adem
– ontspanning.

De eerste les mag je als proefles beschouwen.

Privéles kan ook. Wanneer je geen les in groepsverband wilt of kunt, heb je w.s genoeg aan 4 lessen.

De cursus wordt al sinds 2002  in Meppel gegeven.