Over Minet Wels (1963)

“Ik heb altijd een fascinatie gehad met zwangeren en bevallingen: er is nieuw leven in aantocht en het valt gewoonweg niet te begrijpen hoe dat allemaal kan. Iedere keer weer een wonder wat aanschouwd mag worden. Het assisteren bij bevallingen mis ik zeker wel.”

“Ik vind het een voorrecht om de verwondering en ontspanning mee te beleven bij mensen die iets voor het eerst doen en meemaken: een massage of een yogales met daarin het eerste ademen naar en het laten ervaren van ruimte in de buik”

Ervaring en kennis heb ik opgedaan door: de kraamverpleegkunde; de afgeronde studie natuurgeneeskunde; het begeleiden van reinigingskuren; zanglessen; het werken bij een natuurarts als assistente voor de darmspoelingen; de tantrajaartraining bij Carla Verberk en de cursus voor docente zwangerschapsyoga (2002) bij Samsara te Bilthoven.
Verder heb ik in 2004 de cursus Kringspieren (volgens Rita Beintema) met goed gevolg afgelegd.

In 2016 heb ik de cursus yoga en hooggevoeligheid gevolgd bij Samsara. En in februari 2017 heb ik  Kinderyoga bij Arterre afgerond.

Ik ben getrouwd en moeder van twee jongens.

AHF 9522 verkleind

In 2011 zijn wezenlijke kenmerken van de overgang voor mij zichtbaar geworden. De cursus van Mieke de Bock (een gerenommeerd yoga docente) over Mid Life Yoga sloot daar heel goed op aan.

Blijkbaar heb ik iets met overgangen. Van vrouw naar moeder; zwangerschapsyoga geef ik nu alweer vanaf 2002. En dan sinds 2012 van vrouw of moeder naar wijze vrouw. Want met het klimmen der jaren voel ik dat zeker als een kans, een buitenkans zelfs.

Sinds enkele jaren mediteer ik op Westerse wijze naar de aanwijzingen van Mieke Mosmuller. Dit geeft mij helderheid, humor en verdiept mijn hele wezen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren